fredag den 30. oktober 2009

NeuHall


Hen over sommeren blev VoxHall ombygget og kapaciteten forøget med 200 personer. Selve koncertsalens dimensioner er uændrede, men den eksisterende balkon ovenover baren, er blevet suppleret med en hesteskobalkon, der næsten når helt frem til scenen. Ifm. balkonen er der etableret en stor altan for dem der prioriterer røg over rock.

Til min 4. koncert efter ombygningen havde jeg lejlighed til at teste balkonen. Først helt fremme, tættest på scenen: glimrende overblik over salen, men et ubalanceret lydbillede, og al publikums knevren, der svæver op fra salen, gør til et dårligt sted at opleve musik. Midt på balkonen er en anden historie: glimrende udsyn til scenen, perfekt lyd og ingen snak. Herligt. Jeg vil dog fortsat søge stemningen nede i salen.

Derudover er garderoben flyttet hen til indgangen (desværre er de søde garderobepiger forsvundet i byggerodet), den gamle garderobe er omdannet til dametoilet og det gamle dametoilet er nu til mænd.


Ombygningen var budgetteret til 6,7 millioner. Har det været pengene værd, særligt i en tid hvor både VoxHall og kommunen klager over lavvande i kassen? Toiletterne er større og garderobens placering mere logisk, men jeg var ganske godt tilfreds med de gamle forhold, så i min verden er det ikke meget værd. Balkonen giver plads til et større publikum, men den gamle balkon var næsten altid spærret af, så hvad får man reelt ud af at udvide den? Det vil kun være ved de få udsolgte koncerter, at den øgede kapacitet vil være til gavn. Et slag på tasken: med 200 ekstra billetter á 200kr/stk per udsolgt koncert, vil det tage 168 udsolgte koncerter før ombygningen er tjent ind.

Mon ikke de penge kunne have gjort mere gavn andre steder i det århusianske kulturliv?

Ingen kommentarer: