søndag den 1. november 2009

På rette tid og sted



Siden den fremragende "Tændstik" er der gået 6 år uden et dansksproget udspil fra Nikolaj Nørlund. Mellemtiden er blevet fyldt med 2 gilmrende Rhonda Harris udgivelser, diverse projekter ("På danske læber", "Andersens drømme") og (gru!) en opsamlingsplade. Normalt markerer en sådan den kreative endestation, men Nørlund har ikke tænkt sig at stoppe. Resultatet er "Tid og sted".

Fredag 9/10 indtog Nørlund, flankeret af sine 2 assistenter, scenen på et pænt fyldt VoxHall. Ikke noget med opvarmning eller andre dikkedarer; der var mange sange forude, så det var bare at komme i gang. Det nye plade var naturligvis godt repræsenteret, men Nørlund kom omkring hele bagkataloget, om end "Navnløs" måtte vente indtil "Verdenssøn" blev spillet som første ekstranummer.

Selv om tourneen var kort, havde Nørlund tydeligvis forberedt sig grundigt; setlisten var valgt med omhu, og sangene var blevet udstyret med mere livevenlige arrangementer. Selv de helt nye sange blev taget under kærlig behandling. Særligt "Er det i aften" fik en dejlig VU-agtig lyd, så den kunne bære den koncerthøjdepunktsstatus, som Nørlund lagde op til.

Sådan skal en koncert være; gode sange, dygtige musikere, godt koncertsted, og to timers engageret indsats.

Favre nye youtubeverden: 2 sange fra koncerten, en gammel og en ny, optaget på en mobiltelefon. Overraskende tålelig kvalitet, men jeg mener dog fortsat at mobiltelefonkameraet blev opfundet for at teenagere kunne lave amatørporno.

Det var så det tredie indlæg om den samme aften, og så er der ikke engang en scoring at rapportere.

Ingen kommentarer: