mandag den 28. februar 2011

God dag i postkassen med MM og NN

Dødsdommen over de fysiske medier er blevet afsagt mange gange, men har man samlergen, så er det vigtigt at kunne stille noget på reolen - uagtet at man alligevel ripper og streamer det hele. Så derfor havde postbudet været forbi min postkasse med 2 flade pakker.

Pakke 1 havde taget sig god tid til rejsen fra det skotske lavland - jeg var på nippet til at klage over manglende levering - men var nu fremme i god behold. Dens indre værdi var et dobbelttitlet, dobbelcoveret dobbeltlivealbum fra Malcom Middleton med en akustisk solokoncert Long, Dark Night (forsøm ikke at nyde coveret i fuld størrelse), og en med fuldt band Live in Zürich! With Band!. Som det sig hør og bør, byder begge koncerter på en enkelt ikke-tidligere udgivet sang; "a somewhat obvious and cynical attempt to make you want to buy this product", som hr MM selv formulerer det. Jeg havde nu købt alligevel.

Det er to meget forskellige koncerter man for præsenteret her, og netop den kontrast må være albummets helt store eksistensberettigelse. Min personlige præference er for den akustiske skive; det enkle, nedbarberede udtryk får sangene til at stå klarere og giver plads til tekstperler som "It only takes some pasta / To remind me of my total belief in the depths / Of my unworthiness". Den gode stemning mellem scene og sal skinner også klart igennem.

Rækker budgettet kun til ét Middleton-livealbum, vil jeg dog anbefale Live at Bush Hall fra 2007.

Pakke 2 havde taget turen fra København. Under forberedelsen til koncerten, opdagede jeg at Nikolaj Nørlunds 2010 digitale EP Plan A var blevet udsendt på CD (ja ja, det er også digitalt, lad nu den flue i fred). Den EP blev aldrig anmeldt her på bloggen, men den kan varmt anbefales. Stilmæssigt er den helt anderledes end hvad Nørlund plejer at diske op med - et ganske klædeligt frikvarter, der giver mindelser om  The Trouble with Rhonda Harris. Hvor musikken er luksuriøs, er den fysiske produktion ren discount: et simpelt papcover, hvor linernotes er et klistermærke hen over åbningen. Ret primitivt og en skarp modsætning til Kom med et bud, der leveres med en meget flot pdf-booklet.

Det er det ydre jeg har betalt for, men det er det indre der tæller.

PS: Middleton er for tiden på turne med Aidan Moffat...

Ingen kommentarer: