onsdag den 9. december 2009

Teaterfabric

Jeg blev først opmærksom på fænomenet teaterkoncert da Aarhus Teater lancerede deres Nick Cave teaterkoncert. Efter at have skreget helligbrøde! i et par måneder kunne jeg godt se lidt mening i galskaben: Nick Caves tekster har et dramatisk billedsprog (the walls went red around me, in a warm arterial spray), der kunne gøre sig på scenen. Jeg nedlod mig dog ikke til at se forestillingen, men oplevede enkelte numre på et råkoldt Bispetorv 4. juni i år.


Teaterkoncerterne startede allerede i 1994, da Gasolin' stod for skud, men i de senere år er det eksploderet. Tv2, Bob Dylan, Beach Boys, Beatles og mange flere er blevet trukket rundt i managen.

Sidste nyt er at man, i anledning af komponistens 85 år, vil opføre en Bent Fabricius-Bjerre Teaterkoncert. Nu stopper festen! Landets teaterdirektører må træde i karakter, vise at de er deres fyrstelige gager (samt ulovlige honorarer) værd og stoppe dette vanvid. Konceptet er blevet skamridt hensides enhver kunstnerisk berettigelse og er blevet et symbol på kreativt armod.

Find på noget andet, eller tag konsekvensen og luk jeres teatre.

Ingen kommentarer: